Kurkuma
towar niedostępny

Opis
Kurkumę w kuchni marokańskiej używa się do przyprawiania mięs (zwłaszcza jagnięciny) oraz warzyw. Warto dodać ją również do ryb.
Znakomicie sprawdzi się jako dodatek do dań wysokobiałkowych, ponieważ sprzyja ich lepszemu trawieniu. Delikatny smak i intensywny kolor sprawiają, że mieloną kurkumę dodać można również do barwienia ryżu, sosów i zup.
Opinie o produkcie (0)

- Tapenade Marokańska
- Falafel (4szt)
- Oliwki Kalamata w oliwie z ziołami i z czosnkiem ( bez pestek)
- Karczochy Grillowane w Oliwie
- Marokańskie Pomidory Suszone w Oliwie
- Oliwki Gros zielone w oliwie z ziołami i czosnkiem ( z pestkami)
- Oliwki Gros w oliwie z pomarańczą, kurkumą,cynamonem i imbirem
- Oliwki Marokańskie Ostre z Harissą
- Oliwki Czarne Suszone bez pestek
- Oliwki koktajlowe A'la Citronelle z cytryną, kurkumą i cynamonem
- Hummus z Tahini Klasyczny
- Papryczki cherry nadziewane Anchois (100)